Foto: Privātais ahīvs
Viegli pagatavojama, vasarīga un sātīga zupa ar restorāna cienīgu, vienkārši pagatavojamu rotājumu. Lielisks veids, kā baudīt skābenes tiem, kuriem parastajās zupās tās neiet pie sirds. Recepti "Tasty" lasītājiem iesaka Ieva Berga.
40Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gskābenes4 kartupeļi2 burkāni1 sīpols4 ķiploka daiviņas1 ĒKolīveļļa200 mlsaldais krējums1.5 lūdens sāls pipari3 šķēlesmaize6 paipalu olas3 šķēlesbekons puravs

Pagatavošana

1

Katliņā sakarsē eļļu, liek tajā rupji sagrieztu sīpolu, pēc mirkļa arī sakapātu ķiploku.

2

Kad sīpoli un ķiploki viegli zeltaini, pievieno palielos gabalos sagrieztus burkānus. Burkānus viegli apcep.

3

Visu pārlej ar verdošu ūdeni un pavāra apmēram 10 minūtes.

4

Nomazgātas skābenes atbrīvo no kātiem un sagriež palielos gabalos, kartupeļus sagriež plānās šķēlēs.

5

Skābenes un kartupeļus liek katlā un vāra, līdz kartupeļi un burkāni mīksti.

6

Kad dārzeņi mīksti, visu turpat katlā sablendē, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas. Uzkarsē līdz pirmajam vārīšanās burbulim.

7

Rotājumam grauzdē maizes šķēles. 2 minūtes vāra paipalu oliņas, sagrauzdē bekonu un purava lapu. Oliņas noloba, visu izkārto uz maizes šķēles.

Lai bauda acīm un vēderam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!