Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavo salātu maisījumu. Var pirkt gatavu veikalā, bet svaigāk un gardāk, protams, salikt kopā to, kas pašam vislabāk garšo – zaļie salāti, romiešu salāti, rukola, endīvijas, kressalāti, radičio galviņsalāti violetam akcentiņam… Iespēju tik daudz!
Sagriež sarkano sīpolu ripiņās, gurķi ripiņās, ko pārgriež uz pusēm, visu iecilā salātos.
Salātu maisījumu izkārto lielā šķīvī – bagātīgi, ar kaudzīti.
Uz salātiem liek gabaliņos sagrieztu mocarella vai citu mīksto, balto sieru.
Sagatavo vieglu mērcīti no olīveļļas, balzamiko un citrona sulas. Mērcīti uzmanīgi pārlej salātiem, varētu pat teikt – uzspricē, lai salāti nesakrītas.
Visam pāri pārber grauzdētas ķirbju sēkliņas.
Tad paša galvenā – arbūza uznāciens. Uz salātiem liek kubiņos sagrieztu arbūzu, no kura uzņemtas sēkliņas. Pāris griezienu no piparu dzirnaviņām – svaigam malumam cita garša un aromāts – un gatavs! Pasniedz galdā un ēd uzreiz, kamēr viss supersvaigs un smaržīgs!
Lai viegli, svaigi un garšīgi!