60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
KĀRTU PILDĪJUMAM:2 gab.baklažāni5 gab.vārīti kartupeļi8 gab.vārīti burkāni600 gvārītas bietes7 gab.nori lapas5 ĒKsojas mērce MĒRCEI:400 gsojas jogurts1 ĒKcitronu sula1 ĒKsinepes
Pagatavošana
1
Atsevišķi sarīvē bietes, kartupeļus un burkānus. Noliek maliņā.
2
Baklažānus sagriež mazos gabaliņos. Uz pannas uzsilda padaudz eļļas, apcep baklažānus kopā ar 2-3 nori lapām (tās smalki piegriež klāt ar šķērēm) un sojas mērci. Kad baklažāni mīksti, nogriež uguni.
3
Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas. Mērces vietā var izmantot arī jebkuru veģetāru majonēzi.
4
Ņem kūkas formu ar noņemamām malām un kārto salātus kārtās šādā secībā: kartupeļi, mērce, ceptais baklažāns, vesela nori lapa, atkal mērce , burkāni, mērce, nori lapa, bietes. Nori lapas var arī nelikt – gaumes un garšas jautājums.
5
Uz stundiņu visu noliek vēsumā. Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem pēc izvēles (dilles, lociņi, pētersīļi).
Lai labi garšo!
PusdienasLaunagsVakariņasMazkaloriju ēdieniĒdieni bērniemBaklažāniBietesBurkāniKartupeļiNori lapasSinepesSojas mērceDārzeņu salātiDārzeņu ēdieniCitronu sulaBiešu salāti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit