10Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 1
1 gab.liels gurķis30 grīsu etiķis1 TKšķidrs medus0.25 TKsāls2 ĒKgrauzdētas melnā un gaišā sezama sēklas
Pagatavošana
1
Nomizo gurķi gareniski. Estētiskākam efektam var to mizot strīpās – viena strīpa mizota, otra nemizota. Ja gurķis ļoti svaigs un redzams, ka miziņa plāna – var nemizot vispār!
2
Pārgriež gurķi uz pusēm, ar karotīti uzmanīgi izņem sēklas.
3
Ar ļoti asu nazi gurķi sagriež superplānās šķēlītēs. Jo plānāk, jo labāk!
4
Šķēlītes nosusina papīra dvielī, lai tas uzsūc lieko šķidrumu.
5
Bļodā rūpīgi samaisa rīsu etiķi, medu un sāli.
6
Iemaisa mērcē gurķus, pārkaisa ar sezama sēkliņām.
7
Pasniedz nekavējoties.
Lai garšas kārpiņas brīnās un izbauda!
GurķiMedusSezama sēklasDārzeņu salātiRīsu etiķisJapāņu virtuveJapāņu nacionālā virtuveKarstuma vilnis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit