Mazsālīti gurķīši, gurķi, gurķīši, mazsālīti gurķi
Foto: DELFI
Vasara nav iedomājama ne tikai bez aukstās zupas un šašlikiem, bet arī bez mazsālītajiem gurķīšiem. Ārzemju portālos manīju, ka mazsālītos gurķīšus var pagatavot minerālūdenī. Sacīts – darīts!

Būs nepieciešamas divas bļodas – viena, kurā būs marināde, savukārt otra, kurā ērti varēs samaisīt gurķus ar zaļumiem. Tāpat būs nepieciešams aizvelkamais maisiņš. Manā gadījumā tas bija ogu saldējamais maisiņš, kura tilpums ir 3 litri, izmērs 27x25 centimetri.

270Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.3 kggurķi (mazi)1.5 lgāzēts minerālūdens1 ĒKcukurs2 ĒKsāls (vārāmā, ar kaudzi) pēc garšasgraudu pipari pēc garšasdilles3 gab.ķiploki

Pagatavošana

1

Gurķīšus rūpīgi nomazgā, nogriež tiem abus galus, pārgriež uz pusēm.

2

Ķiplokus notīra, daivas sagriež uz pusēm.

3

Sagriež vai saplucina dilles.

4

Traukā ber gurķus, pievieno ķiplokus, dilles, visu samaisa.

5

Atsevišķā traukā lej gāzētu minerālūdeni, ber sāli, cukuru un graudu piparus, visu samaisa.

Foto: DELFI
6

Aizvelkamajā maisiņā liek gurķus ar zaļumiem, pārlej ar minerālūdeni. Maisiņu aiztaisa, liek bļodā (lai ledusskapī netīšām neiztek šķidrums), ievieto gurķus ledusskapī, ļauj tiem ievilkties vismaz 4,5 stundas. Starp citu – gurķīši vēl labāk garšos nākamajā dienā!

Foto: DELFI
7

Ārzemju portālos esmu lasījusi, ka var nogaidīt pat 30 minūtes un tad var droši kraukšķināt, bet to es neesmu izmēģinājusi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!