Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tomātus sagriež gabaliņos, pievieno pārējās sastāvdaļas (izņemot sieru). Visu sablendē viendabīgā masā.
Ja cepumus vēlas mīkstus, mīklai jābūt krējumam līdzīgā konsistencē, tikai graudainākai.
Ja cepumus vēlas cietākus – piemēram, plānots tos veidot kā kanapē maizīšu pamatni – mīklai vajadzības gadījumā pievieno vēl nedaudz miltu, lai to var izveltnēt un izspiest vēlamās formiņas.
Cepešpannā ieklāj cepampapīru un uz tā liek vai nu izspiestās formiņas, ja mīkla ir cietāka, vai ar karoti mīkstāko mīklu, veidojot apaļus cepumiņus. Ar receptē minēto mīklas daudzumu pietiek, lai piepildītu vienu klasiska izmēra cepešpannu.
Cep 180 grādu temperatūrā 25 minūtes.
Cepumiņus pasniedz ar salātiem un kazas sieru. Lieliski garšo gan silti, gan atdzesēti. Ja tiek gatavoti no cietākās mīklas kā kanepē maizīšu pamats, protams, vispirms jāatdzesē.
Noderīgs padoms
Ja garšo pikantas uzkodas, svaigu tomātu vietā mīklai var pievienot kaltētus tomātus un olīvas. Cepumi iegūs Vidusjūras garšu un aromātu. Ar tomātiem lieliski sader arī šampinjoni. Savukārt salātiem garšas dažādībai var izmantot ne tikai nerafinēto olīveļļu un balzametiķi, bet arī trifeļu eļļu.
Mazai iedvesmai, tomātu laikam uzņemot apgriezienus – pikantu tomātu uzkodu receptes no Tasty krājumiem.