Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā samaisa miltus, sāli un cukuru. Uz lielās rīves pierīvē aukstu sviestu. Tad pielej 6-8 ēdamkarotes ūdens, kas bijis ledusskapī vai traukā ar ledus gabaliņiem. Ātri samīca mīklu, cenšoties to nesasildīt.
Izrullē mīklu vidēji 0,5 mm biezumā. Mīkla ļoti labi izrullējas un nelīp pie galda, papildu milti parasti nav nepieciešami.
Ieklāj izrullēto mīklu ar sviestu ietaukotā apaļā cepamajā veidnē (24 cm diametrs), sadursta ar dakšiņu, un vismaz uz pusstundu liek atdzesēties ledusskapī.
Izņem veidni no ledusskapja, mīklai pāri pārklāj foliju un vai nu ieliek veidnē mazliet mazāku veidni vai ieber pupiņas ar nolūku fiksēt mīklas malas, lai tās cepot notur formu.
20 minūtes mīklu cep 200 grādu temperatūrā. Pēc divdesmit minūtēm noņem foliju un balastu (otru veidni vai pupiņas) un ieliek apbrūnināties vēl uz 10 minūtēm.
Kamēr mīklas forma cepas un dzesējas, gatavo kiša pildījumu. Sagriež gabaliņos bekonu un apcep uz pannas kopā ar palielos gabalos sagrieztiem sīpoliem.
Notīrītas gailenes apcep sviestā.
Bļodā sakuļ olas, pieliek piparus un sāli, pievieno saldo krējumu, sarīvētu sieru un visu samaisa.
Veidnē ar izcepto mīklas formu vispirms liek saceptos sīpolus ar bekonu, tad apceptās gailenes, tad fetas siera pikučus un sasmalcinātus svaigus puravu. Visam pārlej olu, saldā krējuma un siera maisījumu. Var dekorēt ar pāri palikušajām mīklas strēmelēm.
Liek cepamo veidni krāsnī un cep 180 grādu temperatūrā 35 minūtes.
Brīnišķīgo garšo gan karsts, gan auksts.
Dzīvojam garšīgi!