60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 3
300 gcūku pupas300 ggailenes4 gab.ķiploka daiviņas60 gsviests4 gab.pētersīļa zariņi pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Novāra cūku pupas.
2
Sviestā apcep viegli paspaidītas ķiploku daiviņas. Cepot tās viegli piespiež, lai atdod sulas un aromātu. Beigās ķiploku no pannas izņem.
3
Ar ķiplokiem bagātinātajā sviestā pacep un izsautē gailenes. Lielākas var pārgriezt uz pusēm, bet labāk izvēlēties nelielas sēnes, ko var cept veselas. Sēņu burvība ir to veselumā, šī nav sēņu mērce, kur sēnes jākapā gabaliņos. Tā kā sēnes būs veselas, neizdalīsies daudz šķidruma.
4
Gailenēm pievieno novārītās cūku pupas, pārkaisa ar sāli, ļoti uzmanīgi sajauc, lai nesalauztu gailenes. Mirkli vēl pasutina zem vāka.
5
Pasniedz karstas. Bauda ar glāzi kefīra vai aukstu dzirkstošo vīnu, kādu varētu baudīt arī franču zemnieki pie pusdienām.
CepšanaPannā cepts ēdiensVārīšanaCūku pupasGailenesPētersīļiSviestsĶiplokiSēņu ēdieniViegla vasaras maltīteVasaras ēdienkarte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit