3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgvasaras ogas330 gmarmelādes cukurs0.3 glāzeūdens
Pagatavošana
1
Ogas nomazgā, un liek vārīties, pievienojot pavisam nedaudz ūdeni.
2
Kad sula atdalījusies un ogas pajukušas, noņem katlu no plīts ogu masu izlaiž caur smalko sietu, ar koka karoti mēģinot izspiest maksimumu, lai paliek gandrīz tikai sēklas.
3
Karsto masu lej atpakaļ katlā, un pievieno cukuru. Uzvāra, un apmaisot turpina vārīt apmēram 5 min.
4
Lej sterilizētās burkās. Ja plāno uzglabāt istabas temperatūrā, pilnās burkas sterilizē cepeškrāsnī 100 grādiem 20-30 min.
5
Ogu izspiedām var pievienot ūdeni, uzvārīt, pievienot pēc garšas cukuru – sanāk atspirdzinošs dzēriens.
Atmiņas par šo vasaru mūsu virtuvēs top šodien. Lai saldi!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit