Mums ir vajadzīgas tikai trīs relatīvi lētas sastāvdaļas plus tava iecienītākā majonēze. Maltos piparus te īsti neprasās, jo puravs pats par sevi ir ar raksturiņu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Jāatceras, ka skalojot zem ūdens puravs jāsadala reizinātājos, jo augot tas uzņem daudz zemes starp lapām.
Tātad sarambājam puravu – ne tikai snobu iecienīto balto galu, bet visu zaļo stulmu arī – līdz pat vietai, kur tas jau ir lielveikala apbružāts un neestētisks. Nesmukumus nogriežam un izmetam.
Tālāk izvārām olas, sagriežam ripiņās vai smalkāk, bet noteikti neiesaku rīvēt. Šiem salātiem jābūt normālos uzkožamos gabaliņos, nevis mīkstā masā.
Tad beram visu sasmalcināto bļodā un pievienojam konservētos zirnīšus, no kuriem jau noliets ūdens.
Uzspiežam majonēzi, uzberam sāli, samaisām un gatavs!
Nebučošanās salāti ir ļoti sātīgi! Tā kā tie tikpat kā neatūdeņojas, tie ir ēdami vismaz divarpus dienas. Ar rupjmaizīti kopā vispār pasaka! Bet, ja ledusskapī atrodas arī kāds gabaliņš žāvētas vai kūpinātas vistas, – lūk, tā šie salāti jau var iekāpt citā sociālajā statusā. Tos noteikti aizliegts sabojāt ar, piemēram, desu.
'Tasty'' turpina recepšu sēriju ''Students virtuvē'', kurā dalīsimies ar studentu ieteiktām, vienkāršām un maciņam draudzīgām receptēm. Esi students un tev ir savas receptes, kā ātri pagatavot kaut ko garšīgu, iekļaujoties budžetā? Ideāli! Vairs nestudē, bet tev ir studiju laika virtuves meistarstiķis, ar kuru vēlies padalīties? Lieliski! Receptes un procesa vai vismaz gala rezultāta foto sūti uz receptes@delfi.lv.