60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
300 gķirbis2 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols3 gab.ķiploka daiviņas pēc garšasmuskatrieksts100 gsarkanās lēcas500 mldārzeņu vai vistas buljons200 mlkokosriekstu piens100 gspināti pēc garšascitrona vai laima sula4 šķipsnasgrauzdētas mandeles pēc garšassāls pēc garšaspipari
Pagatavošana
1
Dziļā pannā lej olīveļļu, apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
2
Pievieno sīpoliem un ķiplokiem nelielos gabaliņos sagrieztu ķirbi un mazliet muskatrieksta, apcep visu vēl 5-7 minūtes.
3
Pielej maisījumam buljonu, uzvāra to un sautē buljonā dārzeņus 10-15 minūtes, kamēr ķirbis kļūst mīksts.
4
Ķirbja sautējumu sablendē vai sastampā ar kartupeļu stampu.
5
Pieber biezenim klāt lēcas, pielej kokosriekstu pienu un sautē visu 5-7 minūtes, kamēr lēcas ir gatavas.
6
Minūti pirms gatavības pievieno sautējumam svaigas spinātu lapas, sāli un piparus, pielej citrona vai laima sulu un visu samaisa.
7
Pasniedz karstu, pārkaisot ar sakapātam grauzdētām mandelēm.
Baudi ķirbi ar jaunu garšu!
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCitroniLēcasMandelesOlīveļļaPipariSpinātiĶiplokiDārzeņu ēdieniSautējumiviegliSīpoliDārzeņu buljonsIkdienas maltīteiMuskatriekstsKokosriekstu pienssalsķirbis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit