Foto: Santas saldā virtuve

Sulīga biezpiena plātsmaize būs lielisks gardums pie kafijas vai tējas tases. Kārdinošu biezpiena kūkas recepti iesaka Santa no garšīgās recepšu lapas "Santas saldā virtuve".

50Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gbiezpiens (pilnpiena)3 gab.olas1 ĒKcepamais pulveris2 ĒKcukurs100 gķirši (žāvēti)60 gkukurūzas pārslas citronu sula (no 1 citrona)1 ĒKcitrona miziņa (kaltēta)1 ĒKvaniļas cukurs kanēlis3 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Biezpienu izberž caur sietu un pievieno ķiršus.

2

Citronam izspiež sulu.

3

Olas dzeltenumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.

4

Saputotos olas dzeltenumus un citronu miziņas pievieno biezpienam, visu samaisa un pievieno sasmalcinātas kukurūzas pārslas.

5

Stingrās putās saputo olu baltumus, tos iecilā biezpiena masā.

6

Lej cepamā formā, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar kukurūzas pārslām.

7

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 30–40 minūtes.

8

Gatavu kūku sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru un kanēļa maisījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!