60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 gab.ziedkāposts2 ĒKkukurūzas ciete2 TKkūpinātas paprikas pulveris1 TKķiploku pulveris šķipsnasāls šķipsnapipari30 mlauzu piens50 mlsojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu2 gsasmalcinātas ķiploka daivas1 ĒKkļavu sīrups1 ĒKsezama eļļa1 ĒKciete
Pagatavošana
1
Ieslēdz krāsni uz 230C (režīmā bez ventilatora).
2
Ziedkāpostu sadala smalkākos gabaliņos.
3
Bļodā sajauc cieti, garšvielas un pienu.
4
Apviļā ziedkāpostus piena masā un liek cepties uz 20 minūtēm (ik pa laikam pārbaudot, lai neapdeg, jo katra krāsns uzvedas citādāk).
5
Tikmēr gatavo mērci pārsmērēšanai: sajauc sojas mērci, ķiploku, kļavu sīrupu, sezama eļļu un beigās iemaisa cieti. Uz plīts maisot silda, kamēr mērce sabiezē.
6
Kad ziedkāposti 20 minūtes cepušies, izņem tos no krāsns, ar silikona slotiņu apsmērē tos ar mērci un apcep vēl apmēram 10 minūtes.
7
Izņem no krāsns un pārkaisa ar zaļajiem lociņiem un sezama sēklām. Gatavs!
Dārzeņu un sēņu uzkodasKartupeļu cieteKukurūzas miltiKļavu sīrupsPipariSezama eļļaSojas mērceĶiplokiZiedkāpostiKūpināta paprikaAuzu piensĶiploku pulveris
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit