Foto: Nora Svece
Kāpēc spicie ziedkāpsoti? Ne tāpēc, ka asi, bet tāpēc, ka gardi bez gala! Tā savas receptes nosaukumu skaidro fitnesa trenere Nora Svece @ms.svece.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.ziedkāposts2 ĒKkukurūzas ciete2 TKkūpinātas paprikas pulveris1 TKķiploku pulveris šķipsnasāls šķipsnapipari30 mlauzu piens50 mlsojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu2 gsasmalcinātas ķiploka daivas1 ĒKkļavu sīrups1 ĒKsezama eļļa1 ĒKciete

Pagatavošana

1

Ieslēdz krāsni uz 230C (režīmā bez ventilatora).

2

Ziedkāpostu sadala smalkākos gabaliņos.

3

Bļodā sajauc cieti, garšvielas un pienu.

4

Apviļā ziedkāpostus piena masā un liek cepties uz 20 minūtēm (ik pa laikam pārbaudot, lai neapdeg, jo katra krāsns uzvedas citādāk).

5

Tikmēr gatavo mērci pārsmērēšanai: sajauc sojas mērci, ķiploku, kļavu sīrupu, sezama eļļu un beigās iemaisa cieti. Uz plīts maisot silda, kamēr mērce sabiezē.

6

Kad ziedkāposti 20 minūtes cepušies, izņem tos no krāsns, ar silikona slotiņu apsmērē tos ar mērci un apcep vēl apmēram 10 minūtes.

7

Izņem no krāsns un pārkaisa ar zaļajiem lociņiem un sezama sēklām. Gatavs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!