Foto: DELFI
"Nezināju, ka spēju apēst kaut ko ar griķiem un nodomāt: tik garšīgi!" Lūk, kāda atsauksme! Tādi ir šie plācenīši. Recepte noderēs gan tiem, kam garšo griķi, gan studentiem virtuvē, gan visiem, kuri vēlas par pārtiku izdot mazāk, bet joprojām ēst veselīgi un garšīgi.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 ggriķi2 gab.burkāni1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas2 gab.olas2 ĒKmilti pēc garšassāls eļļa cepšanai skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošana

1

Griķus novāra atbilstoši instrukcijai, vai lieliski derēs no vakardienas pāri palikušie (šos gan tad ņem par gramiem 50 vairāk).

2

Atdzisušus griķus sastampā ar kartupeļu stampu. Var arī samalt ar gaļas mašīnu.

3

Burkānus sarīvē uz smalkās rīves. Sīpolu, ķiploku smalki sakapā.

4

Uz pannas eļļā vispirms viegli apcep sīpolu, tad pievieno ķiploku un burkānus. Visu maisot pacep 3-5 minūtes, atdzesē.

5

Griķiem pievieno miltus, olas, garšvielas un apceptos dārzeņus, kārtīgi samīca tādu kā kotlešu masu.

6

Veido plācenīšus. Ja jūt ka forma neveidojas un plācenis neturas kopā, pievieno vēl nedaudz miltu.

7

Karstā eļļā apcep plācenīšus uz pannas 2-3 minūtes no katras puses, tad pārliek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 180° vēl 15 minūtes. Pasniedz siltus vai aukstus ar krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!