45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
110 gsviests istabas temperatūrā200 gbrūnais cukurs50 gtumšais cukurniedru sīrups1 gab.ola1 TKmalts kanēlis0.5 TKsāls0.5 TKmalts muskatrieksts1 TKmalts ingvers230 gkviešu milti0.66 TKdzeramā soda
Pagatavošana
1
Saputo sviestu ar brūno cukuru - jāputo aptuveni 5-6 minūtes, kamēr izveidojas gaisīga masa.
2
Pievieno cukurniedru sīrupu un olu, samaisa.
3
Atsevišķā bļodā samaisa visas pārējās sastāvdaļas.
4
Abas masas sajauc kopā, bet neputo.
5
Veido no mīklas vienāda izmēra bumbiņas (tam var izmantot karoti).
6
Kārto bumbiņas uz cepampaplātes, kas izklāta ar cepampapīru, ievērojot vismaz 2 cm atstarpi viena no otras, jo cepšanas laikā mīkla kusīs un paplūdīs.
7
Cep 180 grādos aptuveni 10-14 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini brūni. Nepārcep - iekšā cepumiem jāpaliek nedaudz mīkstiem, bet no malām – kraukšķīgiem.
8
Atdzesē un rotā ar kausētu šokolādi vai glazūru.
Lai labi garšo un daudz mīlestības!
Ziemassvētku receptesPasniegt atdzesētuBrūnais cukursCukura sīrupsIngversKanēlisKviešu miltiSviestsCepumiviegliMuskatriekstsDzeramā sodasals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit