Viktorija Kožemjakina
Ziemassvētkos jāēd apaļi cepumi, lai nākamgad būtu daudz saules, kā arī jāēd piparkūkas, lai netrūktu mīlestības. Gaidot svinēšanu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka neparastu cepumu recepti, kas, lai gan šķietami piņķerīga, patiesībā ir itin vienkārša.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

110 gsviests istabas temperatūrā200 gbrūnais cukurs50 gtumšais cukurniedru sīrups1 gab.ola1 TKmalts kanēlis0.5 TKsāls0.5 TKmalts muskatrieksts1 TKmalts ingvers230 gkviešu milti0.66 TKdzeramā soda

Pagatavošana

1

Saputo sviestu ar brūno cukuru - jāputo aptuveni 5-6 minūtes, kamēr izveidojas gaisīga masa.

2

Pievieno cukurniedru sīrupu un olu, samaisa.

3

Atsevišķā bļodā samaisa visas pārējās sastāvdaļas.

4

Abas masas sajauc kopā, bet neputo.

5

Veido no mīklas vienāda izmēra bumbiņas (tam var izmantot karoti).

6

Kārto bumbiņas uz cepampaplātes, kas izklāta ar cepampapīru, ievērojot vismaz 2 cm atstarpi viena no otras, jo cepšanas laikā mīkla kusīs un paplūdīs.

7

Cep 180 grādos aptuveni 10-14 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini brūni. Nepārcep - iekšā cepumiem jāpaliek nedaudz mīkstiem, bet no malām – kraukšķīgiem.

8

Atdzesē un rotā ar kausētu šokolādi vai glazūru.

Lai labi garšo un daudz mīlestības!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!