Foto: Aina Gatavo

Latgales kļockas ir saldēdiens, ko Krāslavas un Aglonas pusē pasniedz visos svētkos. Daudzi šo saldēdienu atceras kā Latgales lielāko gardumu! Īsto garšu droši vien var dabūt tikai Latgalē, tomēr pamēģināt pagatavot vajag, lai kur mēs būtu, vai ne?! Pārāk jau nu gards izklausās un izskatās šis saldēdiens! Latgales kļockas pagatavoja un recepti iesaka Aina Gatavo.

100Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:375 gmilti125 mlūdens125 mlpiens50 geļļa5 gsausais raugs1 ĒKcukurs0.5 TKsāls PILDĪJUMAM:300 gbiezpiens1 gab.ola pēc garšascukurs MĒRCEI:500 mlsaldais krējums 35%3 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Vienu trešdaļu piena nedaudz uzsildām, lai ir silts. Pievienojam raugu un ļaujam tam kādas 10 - 15 min pastāvēt.

2

Pa to laiku izsijājam miltus, pievienojam atlikušo pienu, ūdeni un eļļu.

3

Tad pievieno rauga un piena maisījumu.

4

Beigās pievieno cukuru un sāli, labi izmīca mīklu, kamēr kļūst gluda un spīdīga. Mīcīšanas procesā nepievienot miltus! Labāk rokas nedaudz iesmērēt ar eļļu.

5

Tīru trauku iesmērē ar eļļu, tajā liek mīklu, apsedz ar pārtikas plēvi. Atstāj uz 1 stundu atpūsties.

6

Pa to laiku pagatavo pildījumu. Biezpienam pievieno olu un cukuru. Labi izmaisa.

7

Kad mīkla atpūtusies, to izrullē un izspiež mazus aplīšus. Uz tiem liek biezpiena masu un veido mazus, ieapaļus pīrādziņus.

Foto: Aina Gatavo
8

Apsmērē ar olu un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190° apmēram uz 17-20 min.

Foto: Aina Gatavo
9

Kad pīrādziņi gatavi, pagatavo mērci. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno cukuru un uzvāra.

10

Pēc tam katliņā pie saldā krējuma mērces, liek visus pīrādziņus un kādas 3 minūtes pasautē ik pa laikam apmaisot. Izslēdz un ļauj savilkties garšām vēl kādas 10 minūtes.

11

Pīrādziņus pasniedz siltus kopā ar mērci.

Lai labi garšo!

Foto: Aina Gatavo

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!