Šogad ar kartupeļu ražu daudzviet nav paveicies – kartupeļi ir pamazi. Bet – tieši tādi lieliski der sātīgam un gardam vakariņu ēdienam: kartupeļi bekonā! Sastāvdaļām ir tikai viens noteikums – gaļai ir jābūt 2x vairāk kā kartupeļiem, tā saka receptes autore Egita.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izvēlas nelielus garenus kartupeļus un vāra ar visu mizu līdz pilnīgai gatavībai.
Nokāš, nedaudz atdzesē, nomizo, gareniski pārgriež uz pusēm.
Cepeškrāsni ieslēdz un noregulē uz 200C.
Katliņā liek eļļu, garšvielas, saspiestas ķiploka daiviņas un karsē līdz sāk izdalīties garšvielu aromāts. (Var ņemt kaltētu rozmarīnu, timiānu, ķimenes, dilles, pēc garšas un izvēles.)
Ar gatavo maisījumu apslaka kartupeļus.
Katru kartupeļa pusīti ietin vienā bekona šķēlē un liek uz cepamās plāts.
Sagatavotos kartupeļus cep krāsnī līdz bekons ir izkarsējies un sāk viegli mainīt krāsu/formu.
Lai labi garšo!