Foto: Egitas virtuve

Šogad ar kartupeļu ražu daudzviet nav paveicies – kartupeļi ir pamazi. Bet – tieši tādi lieliski der sātīgam un gardam vakariņu ēdienam: kartupeļi bekonā! Sastāvdaļām ir tikai viens noteikums – gaļai ir jābūt 2x vairāk kā kartupeļiem, tā saka receptes autore Egita.

60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

pēc garšaskartupeļi bekons: 2x vairāk kā kartupeļi1 ĒKolīveļļa0.5 TKrozmarīns2 gab.ķiploka daiviņas

Pagatavošana

1

Izvēlas nelielus garenus kartupeļus un vāra ar visu mizu līdz pilnīgai gatavībai.

2

Nokāš, nedaudz atdzesē, nomizo, gareniski pārgriež uz pusēm.

3

Cepeškrāsni ieslēdz un noregulē uz 200C.

4

Katliņā liek eļļu, garšvielas, saspiestas ķiploka daiviņas un karsē līdz sāk izdalīties garšvielu aromāts. (Var ņemt kaltētu rozmarīnu, timiānu, ķimenes, dilles, pēc garšas un izvēles.)

5

Ar gatavo maisījumu apslaka kartupeļus.

6

Katru kartupeļa pusīti ietin vienā bekona šķēlē un liek uz cepamās plāts.

7

Sagatavotos kartupeļus cep krāsnī līdz bekons ir izkarsējies un sāk viegli mainīt krāsu/formu.

Foto: Egitas virtuve

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!