1440Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 gbaltā šokolāde150 gParmezāna tipa riers150 gpistāciju rieksti
Pagatavošana
1
Balto šokolādi lēni kausē ūdens peldē. Kad masa sasniegusi 27 grādus, iecilā sīki sasmalcinātu parmezāna sieru un pistāciju riekstus.
2
Masu pilda konfekšu formiņās vai izklāj uz silikona plānā kārtiņā, lai vēlāk varētu salauzt gabaliņos.
3
Novieto saldētavā 24 stundas, ļauj šokolādei nostāvēties.
Pēc izņemšanas var vēl noglazēt ar balto šokolādi vai pasniegt spīdīgas, lai var redzēt riekstiņus.
"Kārumu raksturo umami garša, ko nevar raksturot kā saldu, sāļu, rūgtu vai skābu. Tā ir garša, kas rada patīkamas izjūtas un asociācijas. Umami garša sastopama tomātos, vīnā, parmezānā un vairumā Āzijas ēdienu," stāsta Daiga Veismane.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit