240Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
BULJONAM:2 kgteļa kauli300 gsīpoli300 gburkāni150 gselerijas sakne150 gpētersīļa sakne pēc garšaslauru lapas, smaržīgie pipari, sāls, melnie pipari GAĻAS BUMBIŅĀM:400 gteļa vai vistas gaļa1 gab.ola100 gsaldais krējums pēc garšassāls, pipari, garšaugi
Pagatavošana
1
Kaulus kopā ar saknēm apcep krāsnī, līdz tie kļūst zeltaini.
2
Liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni. Kad ūdens uzkarsis, noņem putas un tālāk vāra lēni, lai buljons būtu dzidrs.
3
20 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno lauru lapas un pārējās garšvielas. Ja tomēr buljons nav gana dzidrs, var dzidrināt ar olu baltumu: nedaudz atdzesētā buljonā iemaisi saputotu olu baltumu, lēnam uzkarsē, līdz baltums sarecējis un vēlreiz izlaiž caur smalku sietu vai drāniņu.
4
Gaļas bumbiņas pagatavo, sagriežot gaļu sīkos gabalos un kopā ar garšvielām un zaļumiem, olu un saldo krējumu putojot blenderī līdz viendabīgai, gaisīgai masai.
5
Katliņā uzvāra nedaudz buljona, kur ieliec gaļas bumbiņas. Vāra, līdz tās gatavas.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasZiemassvētku receptesBēru mielastsCepeškrāsnsVārīšanaBurkāniSaldais krējumsSelerijasTeļa gaļaGaļas zupasSīpoliIkdienas maltīteiLiellopa kauli
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit