Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno sīpolus un apcep. Maisa, līdz tie ir gandrīz mīksti, apmēram 4-5 minūtes.
Pievieno ķiplokus un miltus un karsē apmēram vienu minūti, nepārtraukti maisot.
Lēnām maisot, lej pienu un tad vistas buljonu (der arī dārzeņu buljons). Pēc tam masā iemaisa brokoļus.
Vāra, nepārtraukti maisot, līdz maisījums sāk sabiezēt. Pēc tam samazina uguni līdz minimumam un ļauj gatavoties. Atceries bieži maisīt virumu, līdz brokoļi ir mīksti. Tās būs aptuveni 6–8 minūtes.
Noņem no uguns. Masā iemaisa krējumu, pēc tam Čedaras un Parmezāna sieru. Maisa, līdz masa izkūst.
Ieteikums: No aptuveni divām brokoļu galviņām izmanto tikai ziedu daļu. Proti, nogriež lielāko daļu kātu un ziediņus sasmalcina ļoti mazos gabaliņos.
Garšas dažādībai vai izmantot arī kūpinātu papriku vai kajēnas piparus.