biezzupa
Foto: Shutterstock
Intensīvu un bagātīgu garšu biezzupai var iegūt ne tikai ar buljona palīdzību. Dod iespēju svaigi spiestām sulām! Garšas pastiprināšanai pievieno cidoniju sīrupu. Šādi pagatavotai dārzeņu biezzupai būs cits smeķis! Atlikumus no sulu spiešanas droši iecep vafelēs, plācenīšos vai gardā kēksā.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgburkāni3 gab.ķiploku daivas100 gsviests500 mlķirbju sula500 mlburkānu sula2 ĒKcidoniju sīrups1 ĒKsāls1 šķipsnapipari

Pagatavošana

1

Sīpolus, ķiplokus un burkānus sagriež un, nepārtraukti maisot, apcep sviestā 10 minūtes.

2

Apceptajiem burkāniem pielej klāt izspiesto ķirbju un burkānu sulu.

3

Zupai pievieno cidoniju sīrupu, sāli un piparus.

4

Vāra līdz burkāni mīksti, tad visu sablendē. Pasniedz ar pesto un apgrauzdētu maizi.

Padomi, kas noderēs

  • Sviestu droši var likt arī vairāk, svarīgākais ir nepiededzināt dārzeņus.
  • Izmanto zupai dažādu toņu burkānus, tādējādi iegūstot koši dzeltenu, lillā vai rozā nokrāsas biezzupu.
  • Zupu var pasniegt arī ar apgrauzdētiem riekstiem un sēklām, sačurkstinātu bekonu vai pievienot rīvētu sieru.
  • Pikantumam vari pievienot rīvētu ingveru.


Lai sātīgi un sildoši!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!