40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 kgburkāni3 gab.ķiploku daivas100 gsviests500 mlķirbju sula500 mlburkānu sula2 ĒKcidoniju sīrups1 ĒKsāls1 šķipsnapipari
Pagatavošana
1
Sīpolus, ķiplokus un burkānus sagriež un, nepārtraukti maisot, apcep sviestā 10 minūtes.
2
Apceptajiem burkāniem pielej klāt izspiesto ķirbju un burkānu sulu.
3
Zupai pievieno cidoniju sīrupu, sāli un piparus.
4
Vāra līdz burkāni mīksti, tad visu sablendē. Pasniedz ar pesto un apgrauzdētu maizi.
Padomi, kas noderēs
- Sviestu droši var likt arī vairāk, svarīgākais ir nepiededzināt dārzeņus.
- Izmanto zupai dažādu toņu burkānus, tādējādi iegūstot koši dzeltenu, lillā vai rozā nokrāsas biezzupu.
- Zupu var pasniegt arī ar apgrauzdētiem riekstiem un sēklām, sačurkstinātu bekonu vai pievienot rīvētu sieru.
- Pikantumam vari pievienot rīvētu ingveru.
Lai sātīgi un sildoši!
Ēdieni vegāniemĒdieni veģetāriešiemBurkāniPipariĶiplokiBiezzupas un krēmzupasGavēņa laika ēdienisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit