Foto: Shutterstock
Svaigi cepti mandeļu cepumiņi vienlīdz labi garšo gan ar tēju, gan kafiju, gan šampanieti. Ātri un vienkārši pagatavojami, burvīgi trausli, gardi un aromātiski – jauka dāvaniņa un burvīgs cienasts.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gmilti70 gmandeļu milti TKsāls TKcepamais pulveris140 gsviests150 gcukurs1 gab.ola1 TKmandeļu ekstrakts mandeles rotāšanai

Sagatavošana

1

Miltus, sāli un cepamo pulveri samaisa.

2

Atsevišķā bļodā sakuļ sviestu, līdz tas ir maigs un krēmīgs.

3

Pievieno olu, mandeļu ekstraktu, cukuru. Sakuļ līdz krēmīgai konsistencei.

4

Pieveno samaisītās sausās sastāvdaļas, samīca mīklu.

5

Mīklai ļauj mazliet atpūsties vēsumā.

6

Veido vienādus cepumiņus, katru viegli saplacinot. Rotā ar mandeļu pusītēm vai mandeļu skaidiņām.

7

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu karstumā 10-15 minūtes. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns ļauj cepumiņiem 5 minūtes padzist turpat pannā uz sviestpapīra.

Lai jauki un saldi brīži!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!