Foto: Diāna Bogdanova

Biezpiena plācenīšus, protams, var cept tradicionālajā veidā – uz pannas, bet reizēm gribas kaut ko mazliet citādāku, saka Diāna Bogdanova. Un, lūk, tapa biezpiena plācenīši cepeškrāsnī – kā kūciņas! Savukārt saliekot mīklu kēksu formiņās, sanāk biezpiena kēksiņi.

50Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gbiezpiens100 gskābais krējums2 gab.olas1 naža galssāls1 naža galskurkuma7 ĒKmanna2 TKcepamais pulveris3 saujasrozīnes2 gab.āboli eļļa cepampapīra iesmērēšanai

Pagatavošana

1

Biezpienu sablendē ar skābo krējumu, olām, sāli un kurkumu.

2

Pievieno mannu, kārtīgi samaisa un atstājiet uz 20 minūtēm, lai manna uzbriest.

3

Pēc tam pievieno mīklai cepamo pulveri, nomazgātas rozīnes un sagrieztus ābolus. Kārtīgi samaisa.

4

Veido plācenīšus un liek pannā uz cepampapīra, kas iesmērēts ar eļļu.

5

Cep 190 grādos 10 minūtes no vienas puses, tad vēl 10 minūtes no otras puses. Ja cep kēksa formiņā, tad jācep apmēram 15 minūtes, kamēr virsiņa zeltainui brūna.

6

Pasniedz zemeņu mērci, ievārījumu vai krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!