Biezpiena plācenīšus, protams, var cept tradicionālajā veidā – uz pannas, bet reizēm gribas kaut ko mazliet citādāku, saka Diāna Bogdanova. Un, lūk, tapa biezpiena plācenīši cepeškrāsnī – kā kūciņas! Savukārt saliekot mīklu kēksu formiņās, sanāk biezpiena kēksiņi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Biezpienu sablendē ar skābo krējumu, olām, sāli un kurkumu.
Pievieno mannu, kārtīgi samaisa un atstājiet uz 20 minūtēm, lai manna uzbriest.
Pēc tam pievieno mīklai cepamo pulveri, nomazgātas rozīnes un sagrieztus ābolus. Kārtīgi samaisa.
Veido plācenīšus un liek pannā uz cepampapīra, kas iesmērēts ar eļļu.
Cep 190 grādos 10 minūtes no vienas puses, tad vēl 10 minūtes no otras puses. Ja cep kēksa formiņā, tad jācep apmēram 15 minūtes, kamēr virsiņa zeltainui brūna.
Pasniedz zemeņu mērci, ievārījumu vai krējumu.
Lai labi garšo!