880Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
0.75 glāzesklijas0.75 glāzessaulespuķu sēklas0.5 glāzesķimenes vai sezama sēklas0.75 glāzesķirbju sēklas1 glāzelinsēklas800 gkviešu milti200 grudzu milti3 ĒKieraugs1 lūdens0.75 glāzescukurs3 TKsāls
Pagatavošana
1
Vienā bļodā sajauc klijas, sēklas un miltus.
2
Otrā bļodā sajauc ieraugu, ūdeni, cukurs un sāli.
3
Sajauc viendabīgā masā abu bļodu saturu. Viegli pārkaisa ar miltiem, sasedz un atstāj uz 12 stundām rūgt.
4
Sagatavo divas kēksa formas, kuras iesmērē ar eļļu vai sviestu, saliek tajās mīklu un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem.
5
Cep 15 minūtes, tad noregulē cepeškrāsni uz 180 grādiem un turpina cepts vēl 70 minūtes
6
Maizi izņem no krāsns, apsmērē ar sviestu, apsedz un ļauj atdzist.
Vērtīgs padoms!
Pirms maizi liec cepties paņem trīs ēdamkarotes mīklas, ieliec atsevišķā traukā ledusskapī. Tas būs ieraugs nākamajām cepšanas reizēm!
Lai garda maize un labs ieraugs!
Slavenību receptesPasniegt atdzesētuCukursKlijasKviešu miltiLinsēklasSaulespuķu sēklasMaizeĶirbju sēklasRudzu miltiIeraugsMājās cepta maize
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit