M&M cepumi
Foto: Shutterstock
Sākt gatavoties Lieldienām nekad nav par agru. Un ne jau tikai olās ir Lieldienu krāsas un prieks – pati gatavošana vien ir īsta jautrība – bērniem patiks! Krāsainie cepumiņi ies pie sirds gan maziem, gan lieliem!
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 24
210 gmilti1 TKsmalkais jūras sāls1 TKcepamā soda140 gsviests140 gbrūnais cukurs80 gbaltais cukurs2 gab.olas1 TKvaniļas ekstrakts3 saujasM&M's dražejas

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj cepešpannu ar cepampapīru.

2

Bļodā samaisa miltus, sāli un cepamo sodu. Noliek bļodu malā.

3

Lielā bļodā ar mikseri saputo sviestu un cukuru, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Pievieno olas un vaniļu un visu sakuļ līdz krēmīgai konsistencei.

4

Pievieno maisījumam miltus un ar mazāko miksera ātrumu visu sakuļ – tikai tik, lai viss būtu sajaucies mīklā.

5

Ar karoti mīklā viegli iemaisa sauju "M&Ms" dražejas. (Jāatceras, ka cepeškrāsnī dražejas viegli pakusīs, tāpēc daļa jāatstāj, ar ko izrotāt cepumus, kad tie būs izņemti no krāsns.)

6

Ar karoti veido vidēja lieluma plānus cepumus uz pannas.

7

Cep cepumus 180 grādu temperatūrā 10 līdz 12 minūtes līdz tie ap malām ir zeltaini brūni.

8

Izņem no cepeškrāsns un ļauj nostāvēties dažas minūtes. Tad, kamēr cepumi vēl mīksti, tos izrotā ar pāri palikušajām dražejām, tās ar pirkstiem maigi iespiežot cepuma virskārtā. Tad cepumiem ļauj pilnībā atdzist.

Lai garšīgi un kraukšķīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!