Foto: Mārīte Gatavo

Vai vēlies šādas patīkamas atmiņas, kad sēdi pie virtuves galda, veido un ēd pavasara rullīšus kopā ar saviem mīļajiem? Bez šaubām, dārzeņu rullīšu tīšana ir kā relaksējošs process: ietin, iemērcē, ēd un sarunājies. Nekā sarežģīta! Ļoti vienkārši, ātri pagatavojami un īpaši veselīgi. Turklāt ērti ieliekami pusdienu kārbiņā un lieliski piemēroti kā vieglas vakariņu uzkodas. Recepti iesaka Mārīte Gatavo (IG:gatavo_marite).

20Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
rīspapīrs sīpols burkāns gurķis salātlapas tunča fileja eļļā sojas mērce

Pagatavošana

1

Rīspapīru iemērc lēzenā šķīvī ar ūdeni un patur aptuveni vienu minūti.

2

Sagatavo pildījumu! Strēmelēs sagriež un apcep vienu sīpolu un vienu burkānu. Strēmelītēs sagriež arī svaigu gurķi.

Foto: Mārīte Gatavo
3

Pildījumam sagatavo salātlapas un tunča fileju eļļā.

Foto: Mārīte Gatavo
4

Rīspapīru pārliek uz dēlīša, sapilda ar šo pildījumu un satin rullītī. Kā stāsta Mārīte, kopā vajadzētu sanāk astoņiem rullīšiem.

5

Ieteicams pasniegt un baudīt kopā ar sojas mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!