Vai vēlies šādas patīkamas atmiņas, kad sēdi pie virtuves galda, veido un ēd pavasara rullīšus kopā ar saviem mīļajiem? Bez šaubām, dārzeņu rullīšu tīšana ir kā relaksējošs process: ietin, iemērcē, ēd un sarunājies. Nekā sarežģīta! Ļoti vienkārši, ātri pagatavojami un īpaši veselīgi. Turklāt ērti ieliekami pusdienu kārbiņā un lieliski piemēroti kā vieglas vakariņu uzkodas. Recepti iesaka Mārīte Gatavo (IG:gatavo_marite).
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rīspapīru iemērc lēzenā šķīvī ar ūdeni un patur aptuveni vienu minūti.
Sagatavo pildījumu! Strēmelēs sagriež un apcep vienu sīpolu un vienu burkānu. Strēmelītēs sagriež arī svaigu gurķi.
Pildījumam sagatavo salātlapas un tunča fileju eļļā.
Rīspapīru pārliek uz dēlīša, sapilda ar šo pildījumu un satin rullītī. Kā stāsta Mārīte, kopā vajadzētu sanāk astoņiem rullīšiem.
Ieteicams pasniegt un baudīt kopā ar sojas mērci.