Kišus es gatavoju sen, parasti mērot un sverot, bet tad man māsa sāka prasīt kiša recepti ar piebildi "bet nekādu sarežģīto, tādu vienkāršu! Un nekādus gramus! Man nav svaru!" Tad nu es savu izsmalcināto kiša recepti pēc kāda franču ēdiena žurnāla (jā, es pat ņēmu un iztulkoju, lai arī franču valodā nesaprotu ne bū, ne bē) sāku vienkāršot.
Brīdī, kad māsa atsūtīja galarezultāta fotogrāfiju, sapratu, ka jauna recepte ir dzimusi! Patiesībā, kišu nav ko sarežģīt, tā jau ir tikai omlete mīklas groziņā! Visu var izmērīt saujās un karotēs, mīklai gan ir konkrēts svars, jo tas vienkārši ir rakstīts uz paciņas. Jāpiebilst, ka katrai paciņai ir savs svars virsū, tāpēc vispareizākais svars būs: "ieklāj un izlīdzina mīklu, līdz panna pilnībā noklāta."
Mīkla ietvaram, olas un siers saturam, spināti – košumam. Un pārējais jau pēc vēlmēm un iespējām! Provansas garšaugi, kaltēti tomāti, pesto vai tomātu mērce, mazas mocarella bumbiņas vai ķirštomātiņi – noderēs viss! Ak, jā, vēl noteikti vajadzēs apaļu cepampannu, bet var kišu cept arī mafinu formiņās, un cepeškrāsni!
Kišs ir ekselents variants, ja nav laika stundām ilgi gatavot. Kišs lieliski parūpēsies arī par to, lai izsalkums ātri nepiezagtos atkal.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Saldēto, kārtaino mīklu atkausē un izklāj 25 cm diametra pannā.
Ar dakšiņu sabaksta mīklu un izsmērē ar pesto.
Olas sablendē ar garšaugiem un spinātiem.
Sarīvē sieru, sagriež tomātus un pievieno olu masai, izmaisa to.
Lej masu uz mīklas un liek 180 grādus uzkarsētā cepeškrāsnī, cep 50-60 minūtes.
Lai sātīgi un garšīgi!