Manu draudzeni Guntu reiz kāds kopīgais paziņa nosauca par Pārdaugavas Mārtiņu Rītiņu, un viņa apzīmējumam nevar nepiekrist. Viņas virtuvē top brīnumgardas lietas pat tad, kad mājās nekā nav.
Pati Gunta, kad taujāju zaļo salātu recepti (mēli var norīt divkārt, cik gardi!), smej, ka sametusi bļodā visu, kas ledusskapī pieejams, bet pēc brītiņa atsūta arī mērces sastāvdaļas. Gunta uzskata, ka salātu gatavošana ir liela improvizācija, kur recepte uz gramiem neder. Svarīgākais ir liela bļoda un garda mērce, pārējais jau atkarīgs no ledusskapja satura.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo mērci: kopā samaisa eļļu, tahini pastu, cidoniju sīrupu un citrona sulu.
Tomātus, gurķus, brinzu sagriež, sajauc kopā ar salātiem un mērci, beigās pārber ar lobītām saulespuķu sēkliņām.
Lai gardas salātlapas!