Sastāvdaļas
Pagatavošana
Baklažānu sagriež 1 cm šķēlēs, no abām pusēm apsāla, šķēles liek bļodā vienu virs otras. Noliek malā uz 0,5-1h, lai atsulojas.
Pa šo laiku vāra mērci. Tomātus savā sulā liek katlā, pievieno oregano, mazliet sāli, sakapātas ķiploka daiviņas. Ik pa laikam apmaisot, apmēram 20 min vāra vidējā temperatūrā, lai garšas savelkas un liekais šķidrums iztvaiko. Var ņemt arī gatavu kvalitatīvu picas mērci – tikai nekādā gadījumā ne kečupu vai mērces ar etiķi, garšai jābūt tīrai, jāgaršo pēc tomātiem. Ja grib īsti itāliskas garšas ēdienu, tomātu mērci labāk vārīt pašam.
Uzkarsē grilpannu, ieeļļo to ar olīveļļu. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem grilēšanas režīmā.
Baklažāniem nolej iztecējušo šķidrumu, liek uz karstās pannas apgrilēt no abām pusēm, bet ne līdz gatavībai.
Apgrilētos baklažānus kārto uz cepamā papīra. Klāj virsū mērci, saplucinātu baziliku, mocarella sieru, smalki rīvētu Parmezāna sieru. (Receptē lietots kūpināts mocarella siers, bet var likt arī svaigo, to, ko pie mums pārdod mazajos iepakjumos.)
Cep cepeškrāsnī apmēram 12-15 min līdz siers viegli zeltains.
Rotā ar svaigu baziliku. Pasniegt var gan siltus, gan kā aukstu uzkodu. Klāt, protams, lieliski der kāda itāļu šķiņķa un desas šķēle.
Lai labi garšo!