Foto: Dabas saldumu maģija

Svētdien Mātes diena – kā palutināsi mammu? Varbūt ar svaigiem pašgatavotiem zefīriņiem? Tajos ir mazliet olu, mazliet cukura, mazliet ogu un daudz mīlestības! Receptes autore ir saldumu burve Ilze Kupča.

40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.olu baltums125 gcukurs130 gogas pūdercukurs pārkaisīšanai1 gab.agara želatīns, paciņa80 mlūdens400 gcukurs

Pagatavošana

1

Miksera traukā liek olu baltumu, cukuru, ogas un puto līdz stingrām putām.

2

Vienlaikus katliņā ielej aukstu ūdeni, ieber agaru un atstāj uz piecām minūtēm.

3

Liek to vārīties, vāra piecas minūtes, pievieno cukuru un turpina vārīt, līdz sīrups kļūst nedaudz staipīgs.

4

Olu masu turpinot miksēt, tai lēni pielej karsto sīrupu un puto vēl 10-15 minūtes.

Foto: Dabas saldumu maģija
5

Ņem konditorejas maisiņu un uzgalīti, liek masu maisiņā un veido zefīrus.

6

Kad zefīri gana sastinguši, pārber tos ar pūdercukuru. Zefīrus kaltē, kamēr gatavi, līdz pat 12 stundām.

Foto: Dabas saldumu maģija

Lai izdodas salds un gards pārsteigums!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!