Svētdien Mātes diena – kā palutināsi mammu? Varbūt ar svaigiem pašgatavotiem zefīriņiem? Tajos ir mazliet olu, mazliet cukura, mazliet ogu un daudz mīlestības! Receptes autore ir saldumu burve Ilze Kupča.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Miksera traukā liek olu baltumu, cukuru, ogas un puto līdz stingrām putām.
Vienlaikus katliņā ielej aukstu ūdeni, ieber agaru un atstāj uz piecām minūtēm.
Liek to vārīties, vāra piecas minūtes, pievieno cukuru un turpina vārīt, līdz sīrups kļūst nedaudz staipīgs.
Olu masu turpinot miksēt, tai lēni pielej karsto sīrupu un puto vēl 10-15 minūtes.
Ņem konditorejas maisiņu un uzgalīti, liek masu maisiņā un veido zefīrus.
Kad zefīri gana sastinguši, pārber tos ar pūdercukuru. Zefīrus kaltē, kamēr gatavi, līdz pat 12 stundām.
Lai izdodas salds un gards pārsteigums!