Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sparģeļus vāra 3 minūtes, pēc tam ieliek ledusaukstā ūdenī.
Pagatavo mīklu. Iesijā bļodā miltus, pieber sāli, pieliek klāt gabaliņos sagrieztu sviestu istabas temperatūrā, piesit olu, pieliek vēl vienas olas dzeltenumu, pieliek karoti eļļas. Visu samīca, pamazām pielejot ūdeni. Mīklai beigās jābūt plastiskai, viendabīgai. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un uz stundu noliek vēsumā.
Gatavo kiša pildījumu. Rikotas sieram pieber sāli un piparus, muskatriekstu, piesilt klāt divas olas un pāri palikušās olas baltumu, pielej saldo krējumu un visu kārtīgi samaisa, nedaudz pakuļot.
Sparģeļus sagriež nelielos gabaliņos un pievieno pildījumam, atstājot dažus nesagrieztus, ko uzlikt virspusē.
Ieplāj ar sviestu ietaukotā veidnē mīklu (mīklas daudzums labi der 28-30 cm diametra veidnei). Mīklai uzklāj cepampapīru, uzber uz tā pupiņas vai citu cepamu smagumu, lai mīkla neuzpūstos. Cep mīklas pamatni 170 grādu temperatūrā 10 minūtes.
Noņem no mīklas virspuses cepampapīru ar pupiņām. Liek mīklas formā kiša pildījumu, virskārtā izkārto nesagrieztos sparģeļus. Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 35 minūtes.
Pasniedz siltu, bet tikpat gards arī auksts. Parasti apēdas, pirms atdzisis. Lai gards sparģeļu laiks!