"Delfi" kultūras redaktore Nora Rieksta-Ķenģe kādu dienu savā labi nostādījā balsī uzsauca: "Kurš grib kūku bez miltiem, sviesta, olām un cukura?"
Ierastās atsaucības vietā, kāda parasti ir, ja tiek piedāvāti našķi, šoreiz bija pieklājīgs klusums.
"Ja negaršos, varēs neēst," Nora iedrošināja. Skepse pazuda pēc pirmajiem kumosiem: mafinam bija viss, kas kārumam vajadzīgs: struktūra, saldums un vēlme pēc vēl viena gabaliņa.
Recepti Nora aizguvusi no tievēšanas domubiedru grupas "Slimride" , laika gaitā pielāgojusi un uzlabojusi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ļoti gatavu, prāvu banānu saspaida ar dakšiņu.
Dateles sagriež mazos gabaliņos. Ja dateles cietas, pirms tam tās var izmērcēt.
Pievieno augu pienu, zemesriekstu sviestu un auzu pārslas.
Ja ir vēlme, tad var piebērt kanēli vai kādu citu aromātisku garšvielu.
Visu samaisa un liek mafinu formās, cep 200 grādu kartumā 40 minūtes.
"Galvenais, ko paturēt prātā – arī veselīgās kūkas labāk ēst rīta pusē," iesaka Nora.