Zinu, zinu, ka pasta ar Boloņas mērci ir klasika un visi to zina! Bet iesaku izmēģināt, kā Boloņas mērce sader kopā ar latviskajām grūbām. Ļoti interesanti!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē dziļu pannu uz vidējas uguns. Pievieno bekonu un cep piecas minūtes, pēc tam to noņem no pannas. Tajā pašā pannā apcep sīpolu, ķiplokus un zaļumus, līdz tie kļūst smaržīgi.
Pievieno vistas malto gaļu (droši vari izmantot arī tītara malto gaļu). Apkaisi ar sāli un pipariem, cep līdz gaļa kļūst zeltaini brūna.
Pievieno apcepto bekonu atpakaļ pannā, tad pievieno čili pārslas, sīki sagrieztus tomātus un vistas buljonu.
Ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas, pēc tam samazini uguni un vāri mērci 15 – 20 minūtes. Pannu daļēji pārklāj ar vāku.
Pievieno pētersīļus.
Pasniedz mērci uzlietu uz izvēlētajam piedevām (kā jau iepriekš ieteikts – nogaršo ar grūbām, bet, bez šaubām, lieliski garšos ar makaroniem). Ja vēlies – papildini ar Parmezāna sieru un svaigu baziliku.
Lai labi garšo!