::recepte::
Rupjmaizi sagriež nelielās šķēlēs un aptuveni 20-30 minūtes cep l50 grādu karstumā, lai tā kļūst par grauzdiņiem.
Lielā, tīrā 3 litru burkā ieber cukuru, saber maizes grauzdiņus, atstājot 3-4 šķēles vēlākam. Piepilda burku ar verdošu ūdeni un atstāj, lai atdzesējas.
Kad ūdens temperatūra sasniegusi 30-35 grādus, pievieno maisījumam 60 ml (16 g) siltā ūdenī izšķīdināta rauga. Nosedz buku ar marli (svarīgi nelikt virsū vāku) un atstāj siltā telpā uz diennakti, lai burkas apakšā izveidojas bieza ierauga kārtiņa.
Nākamajā dienā nokāš šķidrumu caur marli, izņem ārā lielos maizes gabalus. Biezeni, kas paliek, izmanto turpmāk - tas ir ieraugs.
Izmazgā burku un pārliek visu ieraugu tajā. Pievieno burkā ar ieraugu cukuru un 3 grauzdiņus. Pielej tīru, siltu ūdeni (30-35 grādu temperatūrā), atkal noklāj burku ar marli un atstāj uz diennakti vai nedaudz ilgāk. Lai noteiktu, kad kvass ir gatavs, pagaršo to. Gatavo kvasu nokāš caur marli un glabā ledusskapī.
::!recepte::
Gatavošanas procesu var turpināt, atkārtojot pēdējās darbības - izņem mitrās maizes šķēles no burkas, to atkal izmazgā un apakšā palikušajam ieraugam pievieno cukuru, siltu ūdeni un dažus jaunus grauzdiņus, atstāj uz diennakti vai ilgāk utt. Šādi paša gatavotu maizes kvasu var baudīt kaut visu vasaru!