Šāda zupa, kas top brīžos, kad īsti nekas mājās nav atrodams, beigās izvēršas par sātīgu un baudpilnu pasākumu, ko baudīt ne vienu dienu vien. Šī zupa lieliski iet zem nosaukuma "Talkas zupa " vai "Zupa, ko pasildīt vakarā pēc darba". Šī zupa pilnīgi droši var nēsāt arī glābējzupas nozīmīti, jo ātri remdē izsalkumu. Vērts kādu burciņu atliet un sasaldēt brīžiem, kad izsalkums lielāks par spēju gaidīt un gatavot.
Zupas gatavošanas princips līdzīgs kā stūķim, kur samet visu katlā iekšā un ļauj darboties liesmām un laikam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Burkānus un sīpolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
Tomātus (var aizstāt ar sasmalcinātiem tomātiem savā sulā) un šampinjonus sagriež gabalos. Kinzu sasmalcina.
Sagriež kumosiņos gaļu. Var ņemt svaigu, vārītu vai ceptu, Derēs arī žāvēta. Vārdu sakot, kas pieejams ledusskapī, to arī liekam! Derēs arī žāvēta desa.
Burkānus ar sīpoliem apcep kopā ar gaļu un sēnēm.
Izvāra pērļu grūbas vai velk ārā no skapja aizvakardien vārītās.
Katlā liek sasaldēto buljonu vai pagatavo to no kubiņa. Ja laiks atļauj, tad var vārīt pats, bet jāierēķina papildu laiks.
Buljonam pievieno sacepto masu, pievieno arī tomātus un kindzu.
Uz vidējas uguns vāra līdz burkāni mīksti, tad pievieno turku zirņus un grūbas, sāli un piparus. Pasautē vēl 15 minūtes.
Pasniedz vēl karstu. Klāt var likt gan krējumu, gan pārbērt zaļumus, gan pārrīvēt sieru.
::!recepte::
Lai sātīgi un gardi!