Šo sautējumu mūsmājās gatavojam multivārāmajā katlā (bez liekām rūpēm – visu ieliek katlā un uz 30 minūtēm sakām "atā"), taču esam arī izmēģinājuši gatavot katlā uz plīts – un viss arī tad izdevās lieliski!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms sākam ar sagatavošanās darbiem – kartupeļus un burkānus nomizo, kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus pabiezās ripiņās, kāpostu strēmelītēs. Sīpolu nomizo un sīki sasmalcina, to pašu dara arī ar ķiploku daiviņām.
Sākam gatavot! Multivārāmajā katlā sakarsētā sviestā apcep sīpolus un ķiplokus.
Pēc laika pievieno malto gaļu, kas papildināta ar garšvielām – sāli, pipariem, persilādi, maltās gaļas garšvielu un sarkanās paprikas garšvielu. Kad gaļa ir apcepusies, pielej glāzi ūdens.
Multivārāmo katlu iestata uz sautēšanās režīmu, savukārt, ja ēdienu gatavo uz plīts, pagriež tai mazāku uguni. Katlā pievieno dārzeņus (kartupeļus, burkānus, zaļos zirnīšus un kāpostu). Visu labi samaisa!
Katlu aizver un atstāj visu lēni sautēties, līdz kartupeļi ir mīksti – aptuveni 30 minūtes.
Pasniedz karstu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem. Un klāt, protams, pievienojot krējumu (sautējums bez tā nav iedomājams!)