Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ogas notīra, pieber kartupeļu vai kukurūzas cieti, cukuru, citronu sulu un visu uzmanīgi samaisa, lai ogas neizšķīstu. Garda kombinācija sanāk no ķiršiem, upenēm, avenēm un kazenēm, bet ogas kombinēt var pēc patikas, var izmantot arī tikai vienas šķirnes ogas.
Cepamo veidni izsmērē ar sviestu.
Ieliek veidnē ogu masu un liek cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā, cep apmēram 10-15 minūtes.
Gatavo mīklu pārklājumam: bļodā samaisa miltus ar cukuru, ar pirkstiem iemīca miltos sviestu. Pielej 80 ml paniņu un maisa, lai izveidojas pacieta mīkla. Ja tā ir par cietu, pielej vēl 20 ml paniņu.
Izņem cepamo veidni ar ogām no cepeškrāsns. Ar karoti liek uz ogām mīklas gabalus, tās gandrīz pilnībā pārklājot. Visu pārkaisa ar Demerara (niedru) cukuru.
Cep 190 grādu temperatūrā apmēram 25-30 minūtes – kamēr mīklas virspuse zeltaina.
Pēc izņemšanas no krāsns padzesē 10 minūtes, lai ogu maisījums zem mīklas nedaudz sabiezē.
Liek bļodiņās, pasniedz ar vaniļas saldējumu.
Lai labi garšo!