45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 gzilās plūmes (bez kauliņiem)3 gab.ķiploka daiviņas1 gab.žāvēta čili piparu pāksts150 gbrūnais cukurs100 mlsarkanvīna etiķis2 ĒKzemesriekstu eļļa pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Plūmes nomazagā, nosusina, izņem kauliņus un sagriež nelielos gabaliņos. Ķiploku notīra, sasmalcina. Saberž čili pāksti.
2
Plūmes liek katlā kopā ar ķiplokiem, čili, cukuru, etiķi, eļļu un sāli. Uzliek vāku un vidējā karstumā vāra apmēram 15 minūtes. Tad maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Var arī sablendēt.
3
Mērci vēlreiz uzvāra, pilda karstu karstās burkās un tūlīt aizvāko.
Sallija uzsver: obligāti vajadzīgs tumši brūnais cukurs (Muskavado) un zemesriekstu eļļa. Mainot šīs sastāvdaļas pret līdzīgām, zudīs daļa bagātīgās garšas.
Mērce ir ideāla kopā ar dažādiem sieriem, gaļu, pat ar ceptiem kartupeļiem. Lai labi garšo!
Ass un pikants ēdiensĒdieni veģetāriešiemPasniegt atdzesētuBrūnais cukursZemesriekstu eļļaČiliĶiplokiUzkodu mērcessalsSarkanvīna etiķis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit