Ja vēlies izmēģināt tieši šo recepti, tad lūdzu, lūdzu liec aiz auss un neizmanto veikalā nopērkamo buljonu. Jo omīte saka: "Tas taču nestāv ne tuvu īstajai mantai!"
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Receptei nepieciešams aptuveni viens kilograms vistu "korpusiņu" (tie ir tie, kur ir gan kauli, gan gaļiņa). Liek "korpusiņus" vārīties uz vidējas uguns. Kad buljons vārīsies, augšpusē parādīsies baltas putas, tās obligāti smel nost, līdz šķidrums paliek skaidrs.
Palielos gabalos (pārdala četrās daļās) sagriež sīpolus, lai tas, kas nav sīpolēdājs, var viegli tos no bļodiņas "izmakšķerēt", liek katlā, klāt pievieno ķiploka daiviņas un dažādus, krāsainus pipariņus. Var pievienot arī laurlapiņu. Pieber sāli pēc sajūtām.
Kad buljons vāras, katlā pievieno arī sarīvētus burkānus. Ja ir patikšana krāmēties, tad uz pannas var apcept gan burkānus, gan puravu ripiņas un tad likt klāt buljonam. Omīte parasti burkānus apcep ar piciņu sviesta.
Buljons būs gatavs, kad gaļa viegli nāks nost no kauliem. Tas varētu būt aptuveni pēc 40 minūtēm. Omīte gan piesaka, ka viņai patīk spēcīgs, intensīvs buljons!
Gaļu ņem laukā no katla un atdzesē. Pārbauda, vai buljons ir pietiekoši, ja liekas, ka šķidruma ir par maz, var pieliet klāt vārošu ūdeni.
Buljonā ber iekšā makaronus. Piemēram, tauriņu formas vai spirāles formas. Var arī krāsainos makaroniņus. Nu, lai skaisti! Omīte piesaka, ka viņai pārāk sīki makaroni nepatīk. Vāku virsū neliek, vāra uz lēnas uguns.
Pa to laiku noloba no kauliem gaļu un pievieno virumam. "Kauliņus noskrubina, pirkstus laizīdami," stāstot instrukciju, piebilst ome.
Kad zupiņa gatava, pievieno ēdamkaroti kausētā siera, var pa vienkāršo – jau uzreiz katlā piebērt pētersīļus un dilles, vai arī katrs pats var garšaugus piebērt savai bļodiņai.
Pēc receptes izstāstīšanas omīte saka: "Man pilnīgi siekalas saskrēja mutē, būs laikam vien jāuztaisa! Un otrā dienā ēdu gandrīz kā biezputru, bet var jau arī pieliet klāt vēl ūdeni un iznāks garšīgs paēdiens."