Šī recepte ir kārtējais pierādījums, ka visas jaunās un labās lietas rodas nejaušības rezultātā. Manā gadījumā – laukos beidzās milti un piens, bet pankūkas jau bija iejauktas, olas iesistas, bļoda sasmērēta. Un galvenais – pankūku noskaņojums tāds, ka negribas neko citu. Nācās pieiet radoši. Rau, paciņa ar auzu miltiem – milti paliek milti! Lauku piens tāpat trekns, kāpēc nepašķaidīt ar ūdeni?! Pankūkas sanāca elastīgākas un mīkstākas! Un, protams, var teikt veselīgākas, jo auzu milti, lai arī maz, bet tomēr!
Mīklas sapildīšana pudelē arī dzīves nepieciešamība. Pankūkas bija paredzēts cept vakarā, bet sagataves veikt rīta pusē. Ledusskapis nepiedāvāja vietu, kur ielikt bļodu. Jāatzīst, ka pankūku mīkla pudelē ļoti labi ļauj dozēt nepieciešamo daudzumu. Ērti bezgala!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas saber un salej bļodā. Miltus vislabāk būtu izsijāt – pankūku struktūra tikai iegūs.
Visu sablendē līdz smūtija konsistencei.
Mīklu lej bļodā un atpūtina pusstundu. Šādi pagatavotu mīklu var uzglabāt arī ilgāk. Piemēram, vakarā sagatavo, lai no rīta var cept pankūkas.
Uzkarsē pannu, pirmajai porcijai uzlej nedaudz eļļas. Tad no pudeles lej mīklu un cep. Ja nepieciešams, tad ik pēc 7-8 pankūkām var papildus uzpilināt eļļu.
Pasniedz karstas ar ievārījumu. Ja iegadās tā, ka paliek pāri, tad var pagatavot pildītās pankūkas.
Lai radošiem eksperimentiem un jaunām receptēm pilns laiks!