Kā pavārs to panāk? Artis Upners atklāj savus knifus:
- Lai iepirkšanās būtu ekonomiska, svarīga ir plānošana – jāiepērkas, jau skaidri zinot, kas tiks gatavots. Svarīgi pievērst uzmanību tam, cik daudz produktu jums ir nepieciešams ieplānotās maltītes pagatavošanai. Ja gadījumā produkti tomēr paliek pāri, vienmēr var izdomāt, kā tos izmantot nākamajā dienā citas maltītes pagatavošanai. Tāpat arī daudzus produktus, piemēram, dārzeņus var uzglabāt ilgāk.
- Izvēlieties veselīgas izejvielas, un jums būs veselīga maltīte! Iekļaujiet ēdienkartē dārzeņus, graudaugus un gaļu, lai organisms saņem nepieciešamās barības vielas, minerālus un vitamīnus.
- Izvēlieties receptes ar produktiem, kas jums garšo, un prieku sagadās viss process – gan iepirkšanās, gan gatavošana, gan maltītes baudīšana!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Istabas temperatūrā atkausē mintaja fileju. Zivi sagriež strēmelēs un liek bļodā.
Klāt pierīvē burkānus, cukīni un smalcinātas dilles. Masā iesit olas, pievieno kartupeļu cieti, garšvielas, piespiež citrona sulu.
Visu uzmanīgi samaisa. No sagatavotās masas veido vienāda izmēra plācenīšus.
Plācenīšus kārto sakarsētā un ieeļļotā pannā, cep no abām pusēm, kamēr kļūst zeltaini brūni.
Piedevām batātes, cukīni un papriku sagriež vidēja izmēra vienādos gabalos, pārlej ar eļļu, pievieno sāli un piparus, visu labi apmaisa un apcep labi uzkarsētā pannā.
Visbeidzot svarīgākais – pasniegšana: zivs plācenīšus izkārto uz šķīvja, pasniedz kopā ar garšvielās un dillītēs apceptiem dārzeņiem. Pēc vēlēšanās pārlej ar zaļumu pesto. Labu apetīti!
Visus receptē izmantotos produktus Artis Upners ir iegādājies veikalā "Lidl", arī izmaksas rēķinātas no "Lidl" cenām. Kopējās produktu izmaksas 4 personām – 7,28 eiro.