Šīs omletes pagatavošanā jūties brīvi, izvēloties garšaugus, gaļu un sieru. Viena no lietām, kas man visvairāk patīk šajā receptē, ir tā, ka tajā var izmantot visu, kas atrodas ledusskapī. Un būs gardi!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Žāvētu cauraudzīti sagriež ne pārāk smalkos gabalos (kubiņos), sakarsē pannu. Ja redz, ka taukums no gaļas ir par maz, pannā izkausē sviesta piku vai uzlej nedaudz olīveļļas (kas nu kuram labāk patīk!) un cep gaļu, klāt pievienojot sīpolu un, ja ir vēlme, pievieno arī puravu.
Bļodā ar dakšiņu sakuļ olas (Daudz! Parasti izmantojam astoņas olas!), klāt pievienojot vienu ēdamkaroti skābā krējuma vai šļuku piena.
Visam iepriekš saceptajam pārlej sakulto olu un pārkaisa persilādi.
Samazina karstumu, pannai uzliek vāku un bruņojas ar pacietību. Drošības labad tomēr masu pamaisa.
Pēc brītiņa, kad jūt, ka tuvojas gatavība, virsū saliek tomātu šķēlītes, pārber dilles un pētersīļus.
Uz lēnas uguns ļauj visam vēl pacepties.
Ieteikums: kad pievienoti tomāti, omleti vairs nemaisa, jo tomātiņiem jāpaliek virspusē. Ja ir vēlme – visu pārber ar sieru!
Voilā! Pa to laiku var sagriezt salātus, pagatavot kafiju vai izspiest apelsīnu sulu, nogriezt maizes riku un apsmērēt ar sālītu sviestu vai kausēto sieru. Atceries, ka omleti nesmeļ, bet ar karoti tā kā izgriež. Ļoti gards izveidojas arī šķidrumiņš!