Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms norīvē citronam miziņu uz smalkās rīves un atliec malā.
No citrona izspiež sulu. Dzērvenes noskalo, nosusina un sagriež uz pusēm. Zaļumus (rozmarīna zariņš, timiāns, svaiga raudene – derēs jebkas apēdams) sadala lapiņās, lai viss pa rokai un ērti sasniedzams.
Gatavo krēmu pildīšanai. Lielā bļodā ber aukstu biezpienu, pievieno nepieciešamo daudzumu citrona miziņas un citrona sulas. Pieber klāt pūdercukuru (derēs arī parastais cukurs). Visu pārlej ar ļoti aukstu saldo krējumu.
Biezpiena krēmu puto ar mikseri aptuveni 2 minūtes, līdz tas izveidojies stingrs.
Uz deserta šķīvja kārto 20 apaļās piparkūkas.
Biezpiena krēmu liek konditorejas tūtā (var izmantot arī diametrā lielu zvaigznītes uzgali) un spiež uz piparkūkām aptuveni tējkarotes porcijas lielumā.
Tad tikko uz piparkūkām uzspiestajam krēmam virsū saliek atlikušās 20 piparkūkas. Spiež katram tornītim virsū vēl vienas tējkarotes tiesu ar biezpiena krēmu, līdz tornīši uztapināti.
Tornīšus izdekorē ar citrona miziņas "drupačām", dzērvenes pusīti un zaļumu lapiņām. Liek piparkūku tornīšus ledusskapī un ļauj savilkties vismaz pusstundu, lai piparkūkas kļūtu mīkstākas.
Lai labi garšo!