Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lej kastrolī 200 ml ūdens, pievieno cukuru un citrona miziņu, liek uz uguns. Uzkarsē, līdz maisījums uzmet burbuli, turpina vārīt 3–4 minūtes, līdz iegūst caurspīdīgu sīrupu. Noņem kastroli no uguns un pa karotei pievieno mandeles, maisot, līdz tiek iegūta viendabīga masa.
Turpina maisīt vēl 2 minūtes, līdz visas sastāvdaļas labi sajaukušās, masa kļūst viendabīga un kompakta. Marcipānu liek bļodā un atdzesē.
Darba virsmu apkaisa ar miltiem, liek uz tās marcipāna masu un mīca apmēram 10 minūtes, līdz masa kļūst nedaudz spīdīga.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. No marcipāna masas veido figūriņas – pēc sirds patikas. Tās var veidot gan ar mitrām rokām, gan izspiežot ar cepumu formiņām.
Figūriņas kārto uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, apsmērē ar sakultu olas baltumu un liek cepeškrāsnī uz apmēram 10 minūtēm, līdz tās apbrūninās. Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist.
Lai labi garšo un lai priecīgi svētki!