Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz dēlīša vai paplātes kārto mīksto, plāno tradicionālo zviedru maizi ("GRÄDDAT") vai šķēlēs sagrieztu tostermaizi. Ja izmanto tostermaizi, sagriez to vienu centimetru biezās šķēlēs gareniski, lai veidotu pēc iespējas lielāku laukumu.
Gurķus sagriež gareniski 1–2 milimetru biezās šķēlēs. Mizošanai var izmantot kartupeļu mizojamo.
Vārītas olas sarīvē un sajauc ar majonēzi un 1/2 sasmalcināto diļļu. Atlikušās dilles noderēs dekorēšanai.
Pusi krēmsiera sajauc ar biešu sulu un samaisa. Biešu sulu var iegūt no svaigām vai vārītām bietēm vai izmantot biešu marinādi.
Veido kārtojumu. Uz maizes smērē krēmsieru, pāri klāj laša šķēles, tad liek maizi, pārklāj to ar majonēzes un olu masu, gurķu šķēlēm, pēc tam virsū atkal liek maizi. Ar sastāvdaļu secību var improvizēt, bet galvenais ir vienmērīgi sadalīt sastāvdaļas starp slāņiem.
Dekorē, pārsmērējot kārtojuma augšu un malas ar atlikušo krēmsieru. Dekorēšanai var izmantot daiviņās vai šķēlēs sagrieztas olas, dilles, gurķi, lasi vai garneles.
::!recepte::
Lai labi garšo!