Foto: Publicitātes foto
Ātri un bez raizēm pagatavojama uzkoda svētku reizēm ar interesanto topinambūru, kazas sieru un vīģēm.

Gatavošanās Ziemassvētkiem daudziem var būt izaicinājumiem piepildīts laiks, kad jāpaspēj gan sarūpēt dāvanas saviem tuvākajiem, gan uzņemt viesus un pagatavot vairākas maltītes, ko ciemiņiem celt galdā. Latvijā populārais šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar starptautiski atzīto "TikTok" satura veidotāju Justīni Martinsoni jeb Jušku Padrušku izmēģināja jauno "Samsung Bespoke" virtuves tehniku un pagatavoja pavisam vienkāršus ēdienus.

30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
300 gkazas siers1 ĒKpūdercukurs300 gtopinambūrs1 ĒKolīveļļa1 TKcitronu sula pēc garšassāls pēc garšaspipari2 gab.vīģes1 ĒKreducēts balzāmetiķis

Pagatavošana

1

Kazas sieru sagriež četrās vienādās daļās un apkaisa ar pūdercukuru. Nekavējoties uz atklātas liesmas to karamelizē – var izmantot kulinārijas degli, ja tāds nav – karamelizē sieru uz pannas.

2

Topinambūru sagriež plānās šķēlītēs, pievieno olīveļļu, citrona sulu, sāli, piparus, samaisa un ļauj 10 minūtes iemarinēties.

3

Vīģes sagriež daiviņās, pārlej ar balzametiķi un samaisa.

4

Gatavās sastāvdaļas kārto uz šķīvja un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!