Foto: Viktorija Kožemjakina
Reibinošs un salds kokteilis Ziemassvētku galdam vai Jaunā gada svinībām, lai svinētāji nezaudētu možumu – to lieliski paveiks kokteilī esošā kafija. Recepti piedāvā Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "AlkoOutlet".
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 mlgranātābolu nektārs250 mlstipra kafija1 gab.kanēļa standziņa pēc garšasanīsa sēklas250 mldegvīns50 mlgrenadīna sīrups1 pudele sauss "prosecco" vai cits dzirkstošais vīns ledus piparmētru lapas šokolāde

Pagatavošana

1

Izrotā glāzes maliņas ar šokolādi – ieliec glāzes ledusskapī uz 10 minūtēm. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, nedaudz atdzesē un ar karoti vai ar konditorejas maisiņa palīdzību uzmanīgi lej šokolādi uz glāzes malas tā, lai tā nedaudz nopil (glāzes ir jāliek ledusskapī, lai šokolāde rotāšanas procesā ātrāk sacietētu).

2

Karstā kafijā ieliec kanēli un anīsa sēklas, karsē visu katliņā uz nelielas uguns 3 minūtes, tad izņem ārā garšvielas un nedaudz atdzesē.

3

Lielā krūkā samaisi granātābolu nektāru, kafiju, degvīnu un grenadīna sīrupu.

4

Glāzēs ieber ledu, piepildi katru glāzi ar pusi no punša maisījuma un atlikušajā glāzes daļā pielej dzirkstošo vīnu.

5

Rotā ar piparmētru lapām un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!