Foto: Publicitātes foto
Gada siltāko un gaidītāko svētku laiks rit pilnā sparā. Ģimenes kopā sanākšana, eglīte, kopīga svētku galda klāšana un gaisā virmojošais maltītes aromāts ir vien dažas no sastāvdaļām, kas uzbur svētku sajūtu. Lai ikviena ģimene varētu pagatavot restorāna cienīgu maltīti budžeta ietvaros, šefpavārs un "Maxima Latvija" garšu vēstnesis Raimonds Zommers dalās recepšu idejās, kuras būs pa spēkam pagatavot ikvienam.

Maltīte četrām personām izmaksās nedaudz vairāk nekā piecus eiro.

60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gcūkgaļas kakla karbonāde6 gab.kartupeļi1 gab.neliels sīpols2 gab.vidēja lieluma burkāni1 gab.lauru lapa300 gtomāti savā sulā20 gcukurs pēc garšassāls, pipari zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

1

Cūkgaļu sagriež kubiņos un uz pannas apcep zeltaini brūnu, pievieno kubiņos sagrieztus sīpolus un apcep vēl 1 minūti.

2

Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un pievieno gaļai uz pannas, papildus tam pārlej tomātus savā sulā un pievieno ūdeni, lai sastāvdaļas būtu nosegtas.

3

Pievieno cukuru un sāli, sautē zem vāka līdz gaļa, kartupeļi un burkāni ir mīksti.

4

Pirms maltītes pasniegšanas pārber to ar smalki sagrieztiem lociņiem un citiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!