Foto: Shutterstock
Vienkārša, "muļķudroša" recepte mājās ceptai maizei, kas gatavota karstā gaisa katlā jeb "air-fryer". Protams, drīkst izmantot arī parasto cepeškrāsni, vien jārēķinās, ka tad cepšanas laiks būs ilgāks. Un, protams, jārēķinās, ka no miltu trauka atvēršanas līdz aromātiskai maizes šķēlei ar sviesta kārtiņu paies 18-24 stundas, jo mīklai jāuzrūgst.
1440Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
385 gmilti3 gab.smalki sakapātas ķiploka daiviņas3 ĒKsmalki sakapāts rozmarīns1 TKsāls0.5 TKsvaigi malti melnie pipari0.5 TKsausais raugs360 mlūdens istabas temperatūrā2 ĒKkukurūzas ciete eļļa pannas ietaukošanai

Pagatavošana

1

Lielā bļodā samaisa miltus, ķiplokus, rozmarīnu, sāli, piparus un raugu.

2

Pievieno ūdeni un ar koka karoti vai rokām samīca visu, iegūstot mitru un ķepīgu mīklu.

3

Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un atstāj istabas temperatūrā uzrūgt – 18-24 stundas.

4

Cepamtrauku ietauko ar nelielu eļļas daudzumu un iesijā tajā kukurūzas cieti.

5

Uz darba virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, no uzrūgušās mīklas maigi izveido cepamtraukam atbilstošas formas kukulīti.

6

Kukulīti liek cepamtraukā, pārklāj ar tīru, sausu dvielīti un atstāj istabas temperatūrā vēlreiz uzrūgt, līdz mīklas apjoms divkāršojas un, iespiežot ar pirkstu mīklā, saglabājas iespiedums.

7

Cep karstā gaisa katlā 230 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes. Kad pagājušas apmēram 20 minūtes laika, kukulīti nedaudz apsmidzina ar ūdeni – lai garoziņa neapdegtu. Protams, var izmantot arī parasto cepeškrāsni, bet tad cepšanas laiks būs ilgāks.

8

Pasniedz siltu, pārkaisītu ar sakapātu rozmarīnu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!