Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā bļodā samaisa miltus, ķiplokus, rozmarīnu, sāli, piparus un raugu.
Pievieno ūdeni un ar koka karoti vai rokām samīca visu, iegūstot mitru un ķepīgu mīklu.
Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un atstāj istabas temperatūrā uzrūgt – 18-24 stundas.
Cepamtrauku ietauko ar nelielu eļļas daudzumu un iesijā tajā kukurūzas cieti.
Uz darba virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, no uzrūgušās mīklas maigi izveido cepamtraukam atbilstošas formas kukulīti.
Kukulīti liek cepamtraukā, pārklāj ar tīru, sausu dvielīti un atstāj istabas temperatūrā vēlreiz uzrūgt, līdz mīklas apjoms divkāršojas un, iespiežot ar pirkstu mīklā, saglabājas iespiedums.
Cep karstā gaisa katlā 230 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes. Kad pagājušas apmēram 20 minūtes laika, kukulīti nedaudz apsmidzina ar ūdeni – lai garoziņa neapdegtu. Protams, var izmantot arī parasto cepeškrāsni, bet tad cepšanas laiks būs ilgāks.
Pasniedz siltu, pārkaisītu ar sakapātu rozmarīnu.
Lai labi garšo!