Ketijas foto - 141
Foto: Viktorija Kožemjakina
Košs un aromātisks gratēns jeb sacepums, kas ne tikai izskatās daiļi, bet arī garšo tikpat iespaidīgi. Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu "Elvi".
80Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
5 gab.bietes2 gab.puravi120 mldārzeņu buljons400 mlkokosriekstu piens4 gab.ķiploka daiviņas5 gab.timiāna zariņi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Sagriez bietes plānās ripiņās, puravus aptuveni puscentimetru platās ripiņās.

2

Cepamtraukā izkārto pamīšus bietes un puravus.

3

Katliņā samaisi kokosriekstu pienu, caur spiedi izspiestus ķiplokus, buljonu, sāli un piparus, lapiņas no timiāna zariņiem un sinepes (var izmantot blenderi, lai visas sastāvdaļas vienmērīgāk samaisītu kopā), un visu uzvāri.

4

Šo maisījumu uzlej virsū bietēm un puraviem, noklāj cepamtrauku ar foliju un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādos) 40–50 minūtes.

5

Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, tad pasniedz karstu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!